ActiveZone | Csapatépítés, tréningek, rendezvényszervezés.

 • боли в животе
 • аллергия>
 • анемия
 • астма
 • боли в спине
 • бронхит
 • холестерин
 • депрессия
 • психические расстройства
 • болезни зрения
 • Komfort zónán kívül és belül

  Mindannyian rendelkezünk egy úgynevezett mentális térképpel. Képzeljünk el egy kört, ez a komfort zónánk, amelyben biztonságban érezzük magunkat. Ezt öleli körül egy másik kör, az úgynevezett „stretch zone” - ha magyarra akarjuk fordítani, akkor egyfajta rugalmas, kinyújtható, „stresszesebb” de lehetőségekkel teli zóna, melyet a harmadik kör - a pánik zóna - ölel körbe.

  Legelőször a középen található zónáról szeretnék beszélni, ugyanis ez az a terület, amelyben nem mozgunk otthonosan. Itt nem érezzük magunkat teljesen biztonságban sem emocionálisan, sem mentálisan, sem szociálisan. Ebbe a zónába a kényelmes mindennapi komfortzónánkból gyorsan átjuthatunk a környezetünk megváltozásának segítségével, ismeretlen helyzetek és szituációk által, vagy csupán azáltal, hogy beszélnek velünk emberek. Ebbe a zónába kerülünk akkor is, ha olyan feladatot kell végrehajtanunk, amelyről azt gondoljuk nem értünk hozzá, nem vagyunk képesek megoldani stb. És ide tartoznak azok az új dolgok is, melyek felé félelemmel és vegyes érzelmekkel nyitunk; de leginkább a VÁLTOZÁSOK azok, amik ebbe a zónába "löknek" át minket. Az egyes zónák határait mi magunk változtathatjuk, tolhatjuk kifelé - bátorságunktól függően. Outdoor tanulási modell – Hatékony tanulás a komfort zónán kívül Az outdoor tréningek esetében a sikeres tanulás is ebben a komfort zónán kívül eső területben valósulhat meg a legeredményesebben, ezért használjuk a tapasztalati úton történő tanítási módszernél a magas kötéltechnikai gyakorlatokat, az extrém körülményeket és dolgozunk a „stresszel” a „konfliktusokkal”.

  Az a célunk, hogy az egyéneket kimozdítsuk a komfort zónájukból a „Stretch” zónájukba, miközben vigyázunk arra, hogy senki se csússzon át a pánik zónába. A résztvevők olyan – számukra ismeretlen – területen teszik próbára önmagukat, melyben nem mozognak otthonosan, így a közösen átélt sikerélmények által közelebb kerülhet önmagukhoz és társaikhoz. De mi is az a komfort zóna? A komfort zóna az a terület, amelyet megszoktunk, melyben biztonságban érezzük magunkat. A jó öreg mindennapi rutin ugyebár.. A komfort zónánkban vagyunk, amikor ismerős emberek, jól ismert szituációkban, környezetben vesznek körbe minket. Ez az a területe az életünknek, melyet pontosan ismerünk, melyet már kipróbáltunk, de ha nem ismerjük fel ennek tulajdonságait, összetevőit, egész életünkben arra fogunk törekedni, hogy mindig visszakerüljünk ebbe a gyermekkorunk óta megszokott zónánkba. Legyen ez akár jó, akár rossz, de ez a sajátunk. A komfort zónánk területét körülményeink és mi saját magunk is szűkíthetjük, vagy jó esetben növelhetjük. A komfort zónánkban nem hibázhatunk, éppen ezért is félünk kimerészkedni belőle, hiszen ki szeret szembenézni a félelmeivel? Fedezzük fel a lehetőségeinket! Kilépni a komfort zónából, egy kicsit hasonlít a jól ismert népmesei motívumra, arra, amikor a legkisebb királyfi elindul világot látni. Sokan ragaszkodnak ahhoz a téves elképzeléshez, hogy mindig biztonságban kell érezniük magukat és nem szabad kockázatot, kényelmetlenséget vállalniuk még akkor sem, ha az a hasznukra válhat. Miért fontos, hogy kilépjünk (ki tudjunk lépni) a komfort zónánkból? Elsősorban önmagunk miatt. A jól megszervezett - és megfelelő tapasztalattal bíró trénerek által levezetett - outdoor tréningek ehhez az utazáshoz biztosítják a legoptimálisabb környezetet. Az egymásra épülő feladatok során először a résztvevőknek egyénileg kell helytállniuk és vállalniuk a nem mindennapi, nem megszokott kihívásokat.

  A tréning során az egyének számíthatnak a csoport támogatására és biztatására, ezáltal könnyebben teszik meg az első lépéseiket mozgásterük és önképük kiszélesítésére, így könnyebben megtapasztalják, hogy a változásra valójában határtalan lehetőségek állnak a rendelkezésükre. Az együtt átélt élmények, a másik támogatása, egy segítő kéz, vagy bátorító tekintet új értelmet nyer és egészen más mederbe tereli a csoporton belüli emberi kapcsolatokat. Ráébredhetünk, hogy amiről eddig magabiztosan kijelentettük, hogy na, mi erre nem lennénk képesek, számunkra is sikerélményt okozhat és legközelebb már otthonosan mozgunk az addig teljességgel lehetetlennek tartott szituációban. Ha nem érezzük kényelmetlenül magunkat, ez azt jelenti: nem vállaltunk elegendő kockázatot. Tegyük feljebb azt a lécet és nézzünk farkasszemet a számunkra kellemetlen, kényelmetlen helyzetekkel! Minden korlátot mi magunk kényszerítünk magunkra és a siker csakis úgy érhető el hosszútávon, ha vállaljuk a kockázatokat, a kényelmetlenségeket, miközben ezáltal lelkileg és érzelmileg is gazdagodunk.

  Ahogy egyre inkább kifelé toljuk komfort zónánk határait, azzal egyenes arányban növekszik a magabiztosságunk és az önbizalmunk és máris megtettük az első lépést, hogy tovább fejlődjünk, további akadályokat küzdjünk le annak érdekében, hogy elérjük céljainkat és megvalósítsuk álmainkat. Miért fontos ez egy vállalat számára? A magasabb elvárások és nehezebb feladatok nagyobb sikerélményt okoznak a csapat számára. A közösen átélt élmények növelik a csoporton belüli bizalmat, elősegítik a nyitottabb és őszintébb kommunikáció kialakulását és ezáltal hatékonyabb csapatmunkát, gyorsabb döntéshozatalt és problémamegoldást eredményeznek. Az outdoor tréningek során nincs idő az elmélkedésre, elkalandozásra gondolatban, ott minden résztvevőnek pl. egy kötélpályán maximálisan összpontosítania kell a feladat végrehajtására. A csoport pedig megfelelően „húzza” az egyént magával, hiszen ha a többiek teljesítették a feladatot, akkor biztosan nekem is sikerül..

  A programok során a résztvevők számos olyan helyzettel találkozhatnak, melyek a mindennapi munkavégzés során is számtalanszor előfordulnak, ezáltal a tréninget követően már rendelkezésükre áll egy egyéni, saját „forgatókönyv” a nehezebb helyzetek kezelésére. A csoporttagok megnövekedett önbizalma és energia szintje pedig kellő lendületet ad az előttük álló nehézségek, feladatok leküzdéséhez. A mindennapi rutinból való kilépés csodálatos kalandot jelent mindenki számára. Megtenni az első lépést és élvezni az új feladatokat, célokat, kihívásokat, fantasztikus utazást jelent, amely során eddig ismeretlen utakat fedezhetünk fel életünk minél teljesebbé és boldogabbá tételéhez.
  csapatépítő játékok, csapatépítő tréning, csapatépítés, csapatépítő feladatok, csapatépítő programok, csapatépítő játékok leírása, csapatépítő tréning tematika, csapatépítés feladatok, csapatépítő tréning helyszínek, outdoor tréning, indoor tréning, csapatépítés visegrád, dunakanyar, rendezvényszervezés, rendezvények,